Rosmarinpasta

 

 

Recept på rätter som passar till rosmarinpastan

 

 

 

 

 

 

 

 

Lammbolognese

Recept för 4 personer.

300g rosmarinpasta från Svensk pasta

400g lammfärs (E)

1 gul lök hackad

3 st vitlöksklyftor

4 rosmarinkvistar fint hackat (E)

1 näve färsk oregano fint hackat (E)

1 burk krossade tomater (E)

2 msk tomatpuré (E)

1 dl chilisås från Smedbergs

2 dl lammfond

2 msk grädde (E)

smör till stekning (E)

salt

nymalen svartpeppar (E)

hackad persilja (E)

100g lagrad getost från Sörbro Gård (E)

 

E = Ekologisk eller Kravmärkt produkt

 

Gör så här:

1. Skala och hacka löken samt vitlöken, rosmarinen

och kryddorna. Stek i smör tills löken är mjuk och

tillsätt sedan färsen och bryn till fin färg.

 

2. Tillsätt tomatpurén, chilisåsen, krossade tomaterna och lammfonden.

Koka ihop till bra konsistens och smaka av med salt och peppar.

Avsluta med att tillsätta grädden.

 

Ekologisk mat med Jonathan Kasche