Trattkantarellpasta

 

 

Recept på rätter till trattkantrellpastan

 

Renskavsgryta med kantareller

2-3 personer

 

1 paket renskav à 240g

1 stor gul lök

150g kantareller

3 msk messmör

2 dl crème fraiche

1 dl vatten

1 dl matlagningsgrädde

2-3 tsk soya

smör

salt och svartpeppar

200-250 g svensk torkad trattkantarellpasta

 

Fräs kantarellerna några minuter i smör så att de får en fin gyllene färg. Salta och peppra lite lätt. Lägg åt sidan. Hacka löken och stek den mjuk. Lägg åt sidan. Fräs upp renskaven och smaka av med salt och peppar. Lägg i svampen och löken tillsammans med renskaven i pannan. Rör i créme fraiche, messmör, vatten samt soja och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Servera sedan med trattkantarell-pasta, rårörda lingon och en färgglad sallad. Smaklig måltid!

 

 

Älggryta

4 personer

 

1 kg benfritt älg- eller nötkött

1 morot

1 gul lök

Smör

Salt & peppar

15 stötta enbär

1 lagerblad

5 dl rödvin

1-2 dl vispgrädde

2 msk mesost eller messmör

300 g kantareller

Färsk oregano/persilja

300 g svensk torkad trattkantarellpasta alt naturell pasta

 

Skär köttet i grytbitar. Skala morot och skär i bitar. Skala löken och skär den i klyftor.

 

Smält smör och fräs köttet ett par minuter tills det fått färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt morot och lök, låt dem fräsa med någon minut.

 

Häll i rödvin och låt grytan koka under lock i ca 1,5 tim tills köttet är mört.

 

Tillsätt grädde och messmör/mesost. Fräs kantarellerna i smör och vänd ner dem i grytan. Strö över färsk oregano eller persilja.